Triky pre psov

06.08.2011 23:05

 

 Plazenie

Pre tento povel pes musí ovládať povel ľahni. Psíka dáme ľahnúť, v ruke máme motiváciu, hračku alebo pochúťku. Pravú ruku položíme na chrbát psa, ľavou rukou ho lákame smerom do predu pri zemi. Psík musí byť nabudený na odmena, inak plaziť nebude. Ak sa pokúša vstať, pritlačíme ho späť k zemi. Ak urobí náznak plazenia, hneď ho pochválime a dáme odmena. Pokračujeme ďalej, pokiaľ psík nepochopí, čo od neho chceme. To môže trvať, buďte trpezlivý a tolerantný. Ak už sa psík pod vašou rukou spoľahlivo plazí, najprv zmierňujte tlak na chrbát, nakoniec dajte ruku úplne preč. Neskúšajte dať ruku z chrbátu preč veľmi skoro, inak si to skazíte. Musí najprv naozaj spoľahlivo plaziť pod rukou.

Prevaľ sa

Neučte tento povel psíka hneď po mŕtvolke alebo ľahni, môže byť zmätený čo od neho vlastne chcete a bude si cviky mýliť. Pri tomto cviku by mal pes ovládať povel ľahni. Vezmite si odmenu do ruky a veďte ju okolo psíka tak, aby bol nútený sa za ňou prevaliť a dostal sa opäť do ľahu. Dajte pozor aby netočil len hlavu, ale točil sa celý. Ak to psík zvládne z ľahu, môžete ho to učiť aj zo stoja

 

 

Spoznávanie predmetov podľa názvu

Začnite s hračkou alebo s predmetom, ktorá je jej obľúbená, napríklad loptičkou. Položte ten predmet na voľnú plochu vedľa dvoch iných predmetov. Ukážte psíkovi loptu a povedzte mu že lopta. Ukážte smerom na loptičku a dajte povel ,,Hľadaj loptu!“.Pochváľte  ho vtedy keď uchopí hračku.  Prikážte mu aby ju priniesol keď ju prinesie odmeňte ho . Nenechajte ho aby sa sňou hral. Lebo neskôr by z predmetov priniesol len hračky. Medzi predmety pridajte ďalšiu hračku. Ak vyberie nesprávne, nepokarhajte ho, len dajte najavo nesúhlas.

 

.

Triky pre psov

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok