Rekordné tropické horúčavy koncom augusta ???!

21.08.2011 17:22

 

Toto leto sa vyvíja veľmi abnormálne prvé júlové dni boli chladné s teplotami od 11°C do 18°C  výrazne sa začalo oteplovať okolo 6. júla a druhý júlový výkend sme dosahovali tropické teploty. Potom prišla náhla zmena, koniec júla a začiatok augusta pripomínal všeličo iné, ale nie leto. Koniec augusta vyzerá zatiaľ teplo, ale vyvrcholenie teplôt, ešte len príde.

Je to síce neobvyklé ,ale vyvrcholenie teplôt naozaj, ešte len príde je to zvláštne, pretože obdobie ktoré malo byť najteplejšie bolo najchladnejšie a to čo malo byť najchladnejšie bolo najteplejšie.

Počasie v týchto dňoch u nás ovplyvňuje tlaková výš a prúdenie od juhozápadu, preto u nás môžeme očakávať teploty do 35°C od pondelka a ku koncu týždňa až do 37°C. V týchto dňoch môžeme najmä popoludní očakávať prehánky a búrky.  Počasie tohto charakteru by malo pravdepodobne pokračovať aj cez víkend. Takže toto leto sa nenechalo zahanbiť a prichystalo si pre nás takúto tropickú horúčavu z ktorej sa môžu tešiť milovníci tropických teplôt a najmä kúpaliská, ktoré tento rok majú za sebou zatiaľ slabú sezónu.